Жалба от собственика на автосервиза на  ул. Даме Груев 25

...
Жалба от собственика на автосервиза на  ул. Даме Груев 25
Коментари Харесай

Жалба блокира ремонта на ул. Даме Груев

Жалба от притежателя на автосервиза на  ул. „ Даме Груев ” 25 срещу  предварителното осъществяване на отчуждаването на парцела блокира разширението на пътното платно в сектора от ул. „ Тодор Александров ” до Кукленско шосе. Възражението е подадено посредством регион „ Южен ” до Административен съд-Пловдив.

В претекстовете притежателят показал, че от 1992 година има трето лице в парцела, с което е подписан контракт. Той обаче е изминал през 1999 година „ Административен съд се произнася бързо по такива тъжби и през днешния ден или в понеделник чакаме решение. Ако съдът се произнесе, че в заповедта са позволени процесуални нарушавания, ще издам нова и в границите на седем дни заповедта ще влезе в действие ”, разяснява кметът на региона Костадин Язов.

На притежателите на автосервиза Общината е платила близо 30 000 лв.. Оценката беше обжалвана от тях пред Районен и по-късно пред Окръжен съд, вследствие на което е повишен. Парите са изплатени.

 Съседната къща, която се води на ул. „ Тодор Александров ”, е общинска. Наемателите ще получат друга квартира и постройката ще бъде съборена.

Управителят на компанията реализатор „ Парсек Груп ” Бончо Бонев предизвести, че двете къщи би трябвало да бъдат съборени допустимо най-скоро, тъй като не могат да завършат първата част на водопровода, да го пуснат и да демонтират остарелия. „ В момента ние не работим пълноценно. Ако до 10 дни не разчистят терена, който попада в новата улична регулация, ще желаяме прекъсване на обекта. Няма смисъл да тече период по контракта и да няма какво да работим ”, съобщи Бончо Бонев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР